Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) Antara UTM dan Yayasan Budi Ihsan Malaysia (YBIM)

Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) Antara UTM dan Yayasan Budi Ihsan Malaysia (YBIM) telah diadakan secara maya pada hari Selasa, 4 Januari 2022 jam 9.00 pagi dengan menyaksikan termerterainya secara rasmi kerjasama antara kedua-dua pihak.

Memorandum Persefahaman ini ditandatangani oleh Dato’ Sr. Rosli Atan selaku Pengerusi YBIM disaksikan oleh En. Zulkifli Abdullah, selaku Pemegang Amanah YBIM.Manakala di pihak UTM, memorandum ditandatangani oleh Ybhg. Prof Datuk Ts. Dr. Ahmad Fauzi Ismail, Naib Canselor UTM dan disaksikan oleh Prof Dr. Rosli Md Illias, Timbalan Naib Canselor Penyelidikan dan Inovasi.Majlis disaksikan oleh Prof. Ts. Dr. Abd Latif Saleh, Pro-Naib Canselor UTMKL, Prof Madya Dr. Sheikh Ahmad Zaki Shaikh Salim, Pengarah Pentadbiran Pejabat TNCPI UTMKL dan Encik Mohd Najib Masroom, Timbalan Pendaftar UTMKL. Turut hadir adalah pegawai kanan UTMKL dan pengurusan kanan YBIM.

Kerjasama antara UTM dan YBIM telah terjalin sejak awal 2021 dengan program Kembara Qurban disusuli dengan Projek Free Meals On Wheels dan akan datang adalah Projek Bot Banjir bagi membantu mangsa yang terkesan dengan limpahan banjir. Pada majlis tersebut, kedua-dua pihak telah menzahirkan rasa syukur atas termaktub kerjasama ini di mana UTM dapat menyumbang dari segi kepakaran teknologi yang disalurkan melalui YBIM untuk berbakti kepada masyarakat.

Alhamdulillah, majlis berjalan lancar dan berakhir pada jam 9.30 pagi dengan sesi bergambar.