Program bersama Ahli Kelab Pesara Muslimah Selangor (KPMS)

Alhamdulillah Yayasan Budi Ihsan Malaysia bersama Kelab Pesara Muslimah Selangor (KPMS) telah menganjurkan Program bersama Ahli KPMS bertempat di Kompleks Warga Emas, Seksyen 24, Shah Alam.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh Al fadhil Ustaz Azlan Abdul Jalil diikuti ucapan aluan oleh YDP Kelab Pesara Muslimah Selangor iaitu Puan Hajah Latifah Sidek. Pengasas dan Pengerusi Yayasan Budi Ihsan Malaysia Dato’ Sr. Hj. Rosli B. Atan turut menyampaikan sepatah dua kata.

Majlis turut dihadiri oleh wakil dari TDC Holdings iaitu Puan Lela dan Puan Nurmah untuk sesi penerangan tentang peluang bisnes bersama TDC Holdings.

Ustaz Shamsul Debat turut hadir ke majlis ini bagi menyampaikan ceramah bertajuk “Mewarnai Masa Depan Pesara Muslimah” yang mana turut memberi impak yang amat positif kepada warga KPMS yang hadir. Sinergi yang utuh antara YBIM dan KPMS terjalin sejak dua tahun yang lalu bertitik tolak melalui penyertaan program Kembara Qurban yang mana bilangan peserta semakin bertambah dari tahun ke tahun.

Kerjasama yang baik ini membuka ruang dan peluang untuk para ahli KPMS melakukan ibadah korban dengan mudah dan terjamin, melalui penganjuran ibadah korban oleh YBIM.Mudah-mudahan usahasama ini terus mekar berpanjangan untuk seluruh program anjuran YBIM & KPMS.