Pembersihan pasca-banjir di Pekan Sungai Lembing, Pahang

Alhamdulillah syukur, sukarelawan YBIM berkesempatan melakukan pembersihan pasca-banjir di Pekan Sungai Lembing, Pahang yang terkesan dengan banjir. Banjir yang melanda membawa bersamanya selut & lumpur yang tebal yang sekiranya tidak dibersihkan dengan segera menyebabkan masalah yang lebih besar akan timbul.

Sukarelawan YBIM membuat koordinasi dan membahagikan tugasan supaya proses pembersihan lebih efektif. Sukar untuk digambarkan hidup dalam keadaan pasca-banjir dimana kotoran selut dan lumpur meliputi setiap inci yang ada. Keadaan lembab, licin dan berbau kurang menyenangkan terpaksa dihadapi mangsa banjir ini, yang mana untuk kembali ke keadaan asal sudah pasti mengambil masa yang panjang disebabkan kekangan wang ringgit dan keringat tenaga penduduk.

Marilah bersama-sama kami membantu mangsa banjir yang terkesan ini dengan menghulurkan sumbangan melalui akaun Maybank Yayasan Budi Ihsan Malaysia 566010633490

Nilai bantuan yang tuan/puan sumbangkan amatlah besar darjatnya, InsyaAllah menjadi pemberat amalan kebaikan semasa Hari Pengadilan kelak.