Bantuan untuk Adik Dhia

KECEMASAN, Rayuan anak syurga.

Adik Dhia menderita akibat sakit kanser saraf tunjang menyebabkan beliau lumpuh, Ibunya hilang punca pendapatan kerana terpaksa menjaga beliau.

Lebih menyayat hati ibunya juga turut dikesan menghadapi kanser lymphoma dan terpaksa mengagahkan diri demi anaknya

Adik Dhia kini berusia 9 tahun dan pihak YBIM sentiasa mengikuti perkembangan beliau.

Adik Dhia telah menjalani rawatan kimoterapi sebanyak 10 kali dan radioterapi sebanyak 29 kali. Rawatan ini menyebabkan adik Dhia lumpuh dan juga beratnya hanya seberat 14kg dimana pada usia berikut sepatutnya beliau seberat 29kg

Keadaan adik Dhia juga begitu parah, kerana beliau mengaku tidak sanggup lagi untuk hidup menderita seperti sekarang. Ubat tahan sakit beliau yang sepatutnya digunakan setiap 8 jam dipendekkan kepada 4 jam.

Ibu beliau juga telah di diagnos dengan penyakit kanser lymphoma. Sekarang hampir hilang punya pendapata untuk menyara Dhia dan adik-beradiknya

Sekiranya ini berlaku pada kepada keluarga kita pasti meruntun perasaan mengalir air mata tak henti-henti.

Bayangkan adik Dhia yang menderita di dunia  apabila diuji dengan penyakit kanser saraf tunjang dalam masa yang sama terpaksa menempuh kehidupan serba kekurangan sehingga menjadi lumpuh. Sesungguhnya tiada siapa yang sanggup menerima ujian seberat ini.

Oleh itu, kami di YBIM tidak mahu terlepas peluang saham akhirat membantu adik Dhia menyediakan rawatan untuk anak syurga ni. Namun pada masa yang sama, keperluan hidup amat membebankan kepada ibu adik Dhia tetapi tiada pilihan adik Dhia memang perlukan bantuan kewangan dan rawatan mengimbangi derita penyakit yang sedang ditanggung.

Dengan sumbangan sahabat YBIM yang dermawan kita boleh membantu membayarkan bil bulanan elektrik, susu, pampers dan keperluan lain.

Ambil peluang untuk berbakti kepada anak syurga ini supaya kita memperoleh pahala berlipat kali ganda, menghapuskan dosa serta menjadi tetamu khas adik Dhia di syurga beliau nanti.

Dana Terkumpul Setakat Ini (RM 66 820 / RM 100 000)
67%