YBIM telah melawat adik Bilal di Kulim, Kedah yang menderita penyakit kepala membesar, jantung berlubang dan bibir sumbing.

Pada 27 Julai 2022 yang lalu, krew YBIM telah melawat adik Bilal di Kulim, Kedah yang menderita penyakit kepala membesar, jantung berlubang dan bibir sumbing.

Ayahnya sudah tidak lagi bekerja kerana keadaan adik bilal yang semakin kritikal dan memerlukan perhatian sepanjang masa.

Ketibaan kami di rumah adik bilal mengundang pilu di hati apabila kami mengetahui bahawa adik bilal hanya tinggal beberapa bulan saja lagi untuk hidup. Jantung adik bilal hanya berbaki 10% befungsi.

Hati kami semakin tersentuh sehingga menitis air mata kami ketika melihat seolah-olah adik bilal melambaikan tangannya kepada kami sebelum kami pergi meninggalkannya. 😭

Semoga adik bilal diberikan kekuatan dan kesembuhan segera dan marilah kita sama-sama ambil peluang ini membantu anak syurga ini. insha Allah.

Amin Ya Allah

Petugas YBIM menyampaikan sedikit bantuan wang tunai dan barangan dapur kepada keluarga terbabit hasil dari sumbangan orang ramai.

Bagi menghulurkan bantuan untuk meringankan beban adik ini, sila layari ybim.org.my/suaraasnaf dan pilih asnaf 69.

#ybimalaysia#suaraasnaf#segalanyauntukasnaf#platformamaljariahanda