Tabung Kecemasan untuk Pertubuhan Rumah Anak Yatim Az-Zahra

“Dan orang-orang yang berjihad untuk (mencari keredhaan) Kami, benar-benar akan Kami tunjukkan kepada mereka jalan-jalan Kami (yang lurus dan mudah). Dan sesungguhnya Allah benar-benar beserta orang-orang yang berbuat baik.”
(Surah Al-Ankabut, 29:69)

Musibah tidak diduga telah menimpa Madrasah At-Taufiqqiah apabila ia dilanda kebakaran, mengakibatkan kerugian besar sebanyak RM150,000. Kini, madrasah ini memerlukan bantuan kita semua untuk bangkit semula. 

Kemusnahan yang melanda Madrasah At-Taufiqqiah memang amat mendalam, namun dengan izin Allah, sumbangan Al-Quran yang ada di madrasah tersebut terselamat walaupun api yang membara sungguh tinggi. Ini menunjukkan keajaiban dan perlindungan Allah terhadap kitab-Nya yang mulia. Sesungguhnya, dalam setiap dugaan pasti ada hikmah yang tersirat.

Allah berfirman, ‘Orang-orang yang menafkahkan hartanya di malam dan di siang hari secara sembunyi dan terang-terangan, maka mereka mendapat pahala di sisi Tuhan mereka.’ (Surah Al-Baqarah: 274). 

Selain menyampaikan sumbangan kewangan, YBIM juga telah menghulurkan 50 pek retort daging korban sebagai tanda sokongan kepada pelajar-pelajar dan juga tenaga pengajar Madrasah At-Taufiqqiah.

Sumbangan tuan/puan bukan sahaja membantu dalam pemulihan infrastruktur, tetapi juga memastikan pendidikan pelajar-pelajar tidak terhenti. Ayuh, hulurkan tangan bantuan tuan/puan. Setiap Ringgit tuan/puan membawa makna.

Dana Terkumpul Setakat Ini (RM 820 / RM 150 000)
1%