YBIM pastikan sumbangan anda sampai ke sasaran. Pek makanan 'retort' merupakan solusi terbaik.

Program Kembara Infaq 1001 Asnaf adalah manifestasi daripada peristiwa bencana banjir besar yang melanda negara baru-baru ini serta impak dari pandemik covid 19 dan perintah kawalan pergerakan yang telah berlaku di seluruh negara sebelum ini.

Selain dari bantuan kewangan, YBIM turut menganjurkan bantuan makanan yang telah siap dimasak dan sedia untuk dimakan pada bila-bila masa, yang dijamin sedap rasanya, berkualiti dan berkhasiat serta mudah untuk diagihkan ke kawasan dilanda bencana khususnya ke penempatan fakir miskin yang jauh di kawasan pendalaman termasuk di sempadan-sempadan negara.

Mahukah tuan/puan kami kongsikan sebaik-baik amalan yang mana boleh membantu ramai orang yang memerlukan, dengan hanya serendah RM10 sahaja?

Kembara Infaq 1001 Asnaf ini juga dapat menyelesaikan pelbagai kekangan dalam penghantaran dan pengagihan bantuan makanan ke tempat-tempat yang jauh di pendalaman termasuk juga kawasan-kawasan yang dilanda bencana.

Kami berazam untuk mengagihkan pek-pek makanan retort ini kepada seberapa ramai fakir miskin walaupun di mana jua mereka berada sekurang-kurangnya sekali dalam setahun dapat kami berikan kepada mereka makanan yang istimewa ini. Di antara kebaikan kaedah retort ini adalah:

Ringkas dan mudah disaji

Sedap dimakan

Pek tahan lama

Sesuai untuk misi bantuan ke kawasan pendalaman

Sesuai untuk pek bantuan bencana

Dijamin halal

Dipek & di’retort’ di kilang yang sah & diiktiraf

وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا

Maksudnya: Mereka (ahli syurga) juga memberi makan benda-benda makanan yang dihajati dan disukainya, kepada orang miskin dan anak yatim serta orang tawanan. (Surah al-Insan, Ayat 8)

[woocommerce_one_page_checkout product_ids=”66597″ template=”product-single”]

Sesiapa yang melaksanakan hajat saudaranya, maka Allah SWT akan melaksanakan hajatnya. Sesiapa yang melapangkan kesusahan seseorang Muslim, maka Allah SWT akan melapangkan kesukarannya pada hari kiamat.

(Hadith riwayat al-Bukhari & Muslim)