Bantuan Kecemasan Banjir

Seramai 25000 mangsa dicatatkan. Banjir semakin buruk dibeberapa kawasan, harapan kami dengan wujudnya tabung bencana ini dapat kita bersama-sama membantu lebih ramai mangsa

Bantuan Kecemasan Banjir

Bantuan Kecemasan Banjir diperlukan segera. Mangsa terperangkap dalam keadaan lapar dan kesejukan. Marilah hulurkan bantuan kepada mereka melalui Tabung Bencana YBIM.
 
Sepanjang pengalaman kami menziarahi pusat-pusat pemindahan banjir, kami mendapati, 3 keperluan ini mendapat permintaan yang tinggi iaitu Makanan Sedia Dimakan, Lampin Pakai Buang dan Susu Bayi serta Keperluan asas kebersihan diri.
 
Oleh yang demikian, YBIM mengambil inisiatif untuk memberikan bantuan seperti yang dinyatakan di atas, kKami merayu sumbangan dari penderma-penderma budiman agar kita dapat sama-sama membantu mangsa-mangsa banjir yang terlibat.

"Sesiapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan daripadanya satu kesusahan pada hari kiamat. Sesiapa yang menjadikan urusan orang lain mudah, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat." (Hadis Riwayat Muslim)

Gambar bencana