Sedekah Qurban

Kini semua mampu meraih pahala Ibadah Qurban

Kepada peserta yang kurang mampu untuk sertai Ibadah Qurban, boleh memilih untuk mengambil bahagian dalam Sedekah Qurban. Semoga kita bersama-sama beroleh pahala Ibadah Qurban.

Kepada peserta yang kurang mampu untuk sertai Ibadah Qurban, boleh memilih untuk mengambil bahagian dalam Sedekah Qurban. Semoga kita bersama-sama beroleh pahala Ibadah Qurban.

Dengan Sedekah Qurban anda dapat membantu

Mereka yang dalam kesempitan hidup​

Air berlumpur, lopak dan tanah menjadi santapan harian buat muslimin di negara miskin Afrika. Dengan Sedekah Qurban, sedikit sebanyak dapat membantu mereka menerima sekilo daging qurban buat juadah Aidiladha.

Solidariti kepada rakyat Palestin

Sedekah Qurban sebagai tanda solidariti kita kepada perjuangan para syuhadah dan juga penduduk-penduduk Palestin yang mempertahankan hak kedaulatan tanahair mereka. Setiap daging qurban akan diagihkan kepada Asnaf dan Fakir miskin di Palestin.

Membantu mangsa perang menjalani hidup

Yayasan telah mengambil inisiatif membantu saudara muslim kita di bumi anbiya yang sedang dihimpit kesusahan dan penderitaan akibat peperangan. Anda berpeluang untuk turut sama membantu mereka dengan menyertai Sedekah Qurban.

TARIKH AKHIR PENDAFTARAN (DILANJUTKAN ATAS PERMINTAAN RAMAI)

19 JULAI 2021 (11:59 PM)

Hari
Jam
Minit
Saat

مَا عَمِلَ آدَمِيٌّ مِنْ عَمَلٍ يَوْمَ النَّحْرِ أَحَبَّ إِلَى اللَّهِ مِنْ إِهْرَاقِ الدَّمِ، إِنَّهُ لَيَأْتِي يَوْمَ القِيَامَةِ بِقُرُونِهَا وَأَشْعَارِهَا وَأَظْلَافِهَا، وَأَنَّ الدَّمَ لَيَقَعُ مِنَ اللَّهِ بِمَكَانٍ قَبْلَ أَنْ يَقَعَ مِنَ الأَرْضِ، فَطِيبُوا بِهَا نَفْسًا

Maksudnya: “Tidak ada amalan yang dilakukan oleh anak adam pada hari al-Nahr (Raya Aidiladha) yang lebih dicintai oleh Allah selain daripada menumpahkan darah (binatang korban). Sesungguhnya ia akan datang pada hari Kiamat dengan tanduknya, bulunya dan kukunya dan sesungguhnya darah tersebut akan sampai kepada redha Allah SWT sebelum ia jatuh ke bumi. Maka, bersihkanlah jiwa kamu (dengan berkorban).” [Riwayat al-Tirmizi (1493)

Sedekah Qurban

RM50.00RM300.00

Bermula dari RM50

Clear
SKU: N/A Category:

Maklumat Pembayar

Additional information

Pesanan Anda

Produk
Kuantiti
Jumlah
Jumlah Kecil RM0.00
Jumlah RM0.00
  • Bayar dengan Maybank2u, CIMB Clicks, Bank Islam, RHB, Hong Leong Bank, Bank Muamalat, Public Bank, Alliance Bank, Affin Bank, AmBank, Bank Rakyat, UOB, Standard Chartered, Boost e-Wallet.

Data peribadi anda akan digunakan untuk memproses derma anda, menyokong pengalaman anda di sekitar website dan juga tujuan lain seperti diterangkan dalam dasar privasi.

Penganjur Ibadah Qurban pertama yang mendapat pengiktirafan ISO 9001:2015 khusus untuk penganjuran ibadah Qurban.

100% Dipercayai

Dianjurkan oleh Yayasan yang diiktiraf.

Rakan media:

Sesiapa yang melaksanakan hajat saudaranya, maka Allah SWT akan melaksanakan hajatnya. Sesiapa yang melapangkan kesusahan seseorang Muslim, maka Allah SWT akan melapangkan kesukarannya pada hari kiamat.

(Hadith riwayat al-Bukhari & Muslim)