Bantuan untuk Persatuan Pesakit Hydrocephalus Malaysia

KECEMASAN, Rayuan anak syurga.
Adik bilal
cuma tinggal 10% tisu otak dalam kepalanya dan semakin kritikal.
Mari bersama-sama membantu anak syurga ini

Adik Bilal kini berusia 2 tahun 6 bulan dan pihak YBIM sentiasa mengikuti perkembangan beliau.

Adik Bilal menghadapi masalah kepala membesar sehingga 90% isi kandung kepalanya adalah air manakala 10% saja tisu otak beliau. Dan sekarang adik Bilal juga menghadapi komplikasi jantung berlubang.

Derita adik Bilal parah dengan keadaan cuaca yang amat panas di luar dan di dalam rumah. Beliau kerap menangis kerana tidak selesa dek kepanasan yang amat sangat.

Sekiranya ini berlaku pada anak kita pasti meruntun perasaan mengalir air mata tak henti-henti.

Bayangkan adik Bilal yang menderita di dunia  apabila diuji dengan penyakit kepala membesar dalam masa yang sama terpaksa menempuh kehidupan serba kekurangan dan cuaca yang amat panas. Sesungguhnya tempat beliau hanya di syurga.

Oleh itu, kami di YBIM tidak mahu terlepas peluang saham akhirat membantu adik Bilal menyediakan penghawa dingin untuk anak syurga ni. Namun pada masa yang sama, keperluan membayar bil elektrik amat membebankan kepada ibubapa adik Bilal tetapi tiada pilihan adik Bilal memamg perlukan keselesaan hawa dingin selama 24 jam sehari untuk mengimbangi derita penyakit yang sedang ditanggung.

Dengan sumbangan sahabat YBIM yang dermawan kita boleh membantu membayarkan bil bulanan elektrik, susu, pampers dan keperluan lain.

Ziarah Adik Bilal

Baru-baru ini kami telah menziarah adik Bilal. Tim Ybim amat teruja dapat bertemu lagi dengan anak syurga ini. Ramai yang bertanya khabar tentang status kesihatan

Ziarah Anak Syurga

Ya Allah, rindunya kami nak bertemu adik Bilal lagi. Seolah-olah, pintu syurga itu sejengkal saja dari kami bila duduk di samping adik Bilal. Keadaannya semakin

Dana diperlukan untuk

RM 0
Adik Bilal
RM 150000
Persatuan Kebajikan Berkenaan
RM 30000
Asnaf-asnaf Lain Yang Terlantar
Dana Terkumpul Setakat Ini (RM 1,112 760 / RM 950 000)
100%